bnr_AllegroVivace_Artis
Сугестопедагозите Крум Георгиев и Правда Китанова в интервю за БНР
28/04/2017
IMG_0706
Помечтахме заедно на Първия учебен ден
18/09/2017

7 Back-to-School Съвети

pexels-photo-207658

 

Завръщането към училище може да е стресиращ момент както за ученика, така и за родителите. Предлагаме Ви няколко съвета, с които да дадете прекрасно начало на учебната година.

СЪВЕТ 1:

Обиколете маршрута, който детето Ви изминава всеки ден до училище. Отбележете къде са зоните с оживен трафик. Предупредете го за тях и поговорете за правилата на пътя и безопасността. Дори и да ги знае, може да му ги припомните. Може и да се запознаете с политиката на училището за по-ранното идване или късно тръгване.

СЪВЕТ 2:
Запознайте се с учителите на вашето дете. Разпитайте ги за предпочитаните методи на комуникация – някои са по-активни в социалните мрежи, други предпочитат телефон или лични срещи.

СЪВЕТ 3:
Направете писането на домашни ежедневен навик. Намерете подходящо тихо място вкъщи, където детето Ви спокойно може да се концентрира върху уроците. Премахнете всякакви дразнители, способни да го разсеят. Разяснете, че образованието е топ приоритет на семейството. Ако детето изпитва някакви трудности от учебния материал, направете си среща с учителя преди да е твърде късно.

СЪВЕТ 4:
Може да ограничите времето за гледане на телевизия и да го направите като семейна традиция, а не безцелно зяпане в екрана.

СЪВЕТ 5:
Не всички деца имат график и това е напълно нормално. Но подобаващата почивка е изключително важна за здравето и продуктивността им. Помогнете им да си създадат график, позволяващ да се наспиват пълноценно.

СЪВЕТ 6:
Както знаем, “гладна мечка хоро не играе”. Проучвания показват, че децата, които се хранят здравословно, се справят по-добре в училище. Пробвайте заедно да приготвяте балансирани закуски и вечери, може дори да проучите някоя здравословна програма.

СЪВЕТ 7:
Планирайте да четете заедно поне по 20 минути на ден. Вашият пример ще подсили значението на грамотността, а четенето предлага заедно с вашето дете да опознаете нови светове на забавление и приключения.

Автор: Dorothy Amatucci  „9 Back-To-School Tips“
Превод: Мария Антонова

Comments are closed.