ЧСОУ „Артис“ дари картина на Албино Пити за благотворителния търг на Американската търговска камара

artis_AlbinoPitti_performance15
Световното изкуство влезе в „АРТИС“
20/11/2014
Plamen_Natov_Artis_AllegroVivace
Вдъхновителят на „АРТИС“
28/11/2014

ЧСОУ „Артис“ дари картина на Албино Пити за благотворителния търг на Американската търговска камара

bnt_Artis_charity

 

Картината на световноизвестния италиански художник бе най-скъпо продадената творба на благотворителната вечер за Деня на благодарността, организирана от Американската търговска камара в България.

AlbinoPitti_ARTIS_charity_1

Частно СОУ „Артис“ имаше възможността да дари картина, създадена от популярния в цял свят художник Албино Пити, за набиране на средства за ученици и студенти в неравностойно положение.

Сумата, която дари училище „Артис“, чрез продажбата на картината е 2000 лв., които ще бъдат разпределени за подкрепата на две каузи на фондация “Помощ за благотворителността в България ” – стипендиантската програма “Готови за успех” и фонд “Ние можем”.

Инициативата е на Американската търговска камара в България, която организира благотворителен търг, към който по специална покана се присъедини и училище „Артис“.

Самият Албино Пити с радост дари творбата си, създадена на 19.11.2014 г по време на пърформанса „ART WORLD FORCE“, организиран по повод на 15 – годишнината на Частно СОУ „Артис“.

Американската търговска камара в България организира благотворителна вечер за Деня на благодарността в САЩ за поредна година.

Събитието беше открито от Марси Рийс – посланик на САЩ В България.

Репортажът на БНТ може да видите ТУК

Целта на благотворителната вечер е да се наберат средства за ученици и студенти в неравностойно положение. По време на инициативата ще се проведе търг с тайно и явно наддаване за произведения на изкуството. Средствата от стойността на кувертите също ще бъдат дарени за каузата.

Благотворителната вечер е посветена на две каузи на фондация “Помощ за благотворителността в България ” – стипендиантската програма “Готови за успех” и фонд “Ние можем”.


Американската търговска камара с благотворителна вечер

 

 

Comments are closed.