Училище „Артис“ работи по нови европейски проекти

Maistorski_klas_Pitti_Artis_1
Албино Пити ще води майсторски клас и през следващата година
24/07/2015
18_питката и меда
С любов на училище
16/09/2015

Училище „Артис“ работи по нови европейски проекти

logos

През септември 2015 г. училище „Артис“ спечели европейски проект (ЦРЧР) по програма Еразъм+ на тема „Европейските национални паркове и използването им в образователната и социалната сфера. Устойчивост и заетост“.

През следващите две години екипът ще работи съвместно с още 4 европейски училища от Испания, Полша, Гърция и Италия. Партньорите ще търсят начини за създаване на устойчиво сътрудничество между училищата и националните паркове. Целта е училищата да използват всички възможности, предлагани от парковете като образователен ресурс. Като резултат от проекта ще бъде създадено ръководство за използване на ресурсите на природните паркове в петте държави-участници, което ще може да се прилага за проучване и изследване на всякакъв друг национален парк.

Тема на първата работна среща между училищата партньори ще бъде „Произход и еволюция на парка“. Училище „Артис“ ще бъде домакин на четвъртата среща, през  април 2016 г., когато ще бъде проведен и семинар с участието на екологични и природни организации, свързани с темата.

През март 2015 г., „Артис“ кандидатства с проект по програма Еразъм+ за обучения на ръководни позиции и преподавателски екип във Финландия, Естония и Холандия. Проектът е в списъка с резервите. Очаква се допълнително финансиране от Европейската комисия до края на декември 2015 г.

Comments are closed.