Ученици, родители и учители работят заедно за „Изплети топлина“

30_Чудесните впечатления на нашите гости
Емоции и радост в деня преди патронния празник на „Артис“
23/11/2015
DSCN1029
Учим за Витоша с ентусиазъм
03/12/2015

Ученици, родители и учители работят заедно за „Изплети топлина“

Все още не сме готови, но пък е красиво

„Изплети топлина“ е инициатива на фондацията „Има начин“, която се провежда за четвърта поредна година. Идеята е хора, които имат желание да дарят време и труд и да изплетат шапка, шал или ръкавици за хората без дом.

Един от родителите в училището ни  – Венета Лимберова, ни писа за инициативата и ние решихме, че си струва да подкрепим каузата, а заедно с това да усвоим и ново умение. „Хареса ми името на фондацията и реших да проверя какво правят. Оказа се, че работят в посоката да помагат на бездомните от доста време и стават все по-големи, тъй като наистина има нужда от това, което правят. “, споделя Венета как е решила да подкрепи инициативата.

За да разгърнем напълно творческия си потенциал и да се насладим на работата си, се постарахме да създадем уютна атмосфера.  Малко свещи, топъл чай, приятни приказки и все по-бързи пръсти ни потопиха напълно в едно друго време, когато подобен начин на работа и социализация са били ежедневие.

С голяма радост в работата се включиха ученици от подготвителен, първи и втори клас, които може да се каже, че почти самостоятелно изработиха своите шалове. “Искам после да изплета шал за мен, и за теб, и за тате!”, сподели Боян развълнувано, когато видя крайния резултат от труда си.

„Беше много приятно да се съберем заедно в училище. Видях, че децата се включиха с голям ентусиазъм. Чудесно е да им покажем как, когато се съберем заедно, можем да направим повече и да помогнем повече.“, е впечатлението на Венета от съвместното ни преживяване.

Ако и вие имате желание да се включите, можете да го направите като изплетете шал, шапка, ръкавици или чорапи и ги изпратите или занесете, на адрес: София, бул. Пейо К. Яворов 22, вх. 1., ет.1, за „Изплети топлина“. А ако нямате възможност да се включите сега, нищо не пречи да се опитате заедно с децата си, у дома, да изплетете топли подаръци за коледните празници. И ако не сте внимавали, когато баба ви се е опитвала да ви научи да плетете, на този линк можете да се запознаете с много лесен и приятен начин, който самите ние използвахме за нашите шалове. Удоволствието и радостта от делото на ръцете са гарантирани!

Comments are closed.