Ученици и учители от „Артис“ посетиха поредна среща от работата по европейски проект

Логото-победител
Екипът на „Артис“ печели конкурса за лого на европейски проект
02/03/2016
усмихнато дете
Как да отгледаме успешни деца
24/03/2016

Ученици и учители от „Артис“ посетиха поредна среща от работата по европейски проект

Нашият екип пред училището домакин

В седмицата 22-26 февруари в гр.Палекастро, Гърция се състоя втората работна среща по проект от програма „Еразъм +“: „Европейските национални паркове и използването им в образователната и социалната сфера“.

В срещата участваха представители от всички училища-партньори от Испания, Италия, Полша, България и Гърция. В българския екип участваха ученици от 11-ти и 7-ми клас, координаторът на проекта, Вергиния Веселинова, директор на „Артис“ и Мая Тодорова, учител по български език и литература.

Участниците представиха дейностите, които са извършили по проекта за периода ноември 2015 г. – февруари 2016 г. Основна тема за обсъждане бяха методите за изследване на произхода и конфигурацията на всеки национален парк.

Учениците от „Артис“ представиха своята работа по проекта. В София, те, заедно с преподавателя по география Мирела Стоянова, бяха организирали открит урок на тема „Произход на Витоша“.

Нашите ученици въвлякоха своите нови приятели от училищата-партньори в различни екипни дейности, свързани с темата за европейските паркове: тест с програмата Envison и групова игра „Домино“. Всички ученици показаха отлични знания за изучаваните паркове, много добро владеене на английски език, компютърни умения и социални умения за работа в екип.

Освен училището, учениците и учителите имаха възможност да посетят местния археологически и природо-научен музей, както и да проведат наблюдение в Национален парк „Сития“. Участниците посетиха информационния образователен център, където се запознаха с произхода на парка, преминаха през „Дефилето на смъртта“ в Закрос (Dead’s Canyon of Zakros) и посетиха руините на крепостта от времето на минойска цивилизация по тези места.

Comments are closed.