Сугестопедичен урок на тема сугестопедия

woman-notebook-working-girl
Защо някои от нас успяват, а други – не
27/09/2017
IMG_0970
„Артис“ – училище посланик на мира
28/02/2018

Сугестопедичен урок на тема сугестопедия

23737642_1011059329036063_728702109835729326_o
Правда Китанова, сугестопедагог в училище „Артис“, участва в първата Академия за учители, организирана от Общност за демократично образование. Целта беше да представи метода сугестопедия пред учители от страната, които имат интерес и искат да опитат различни методи, техники и подходи в сферата на образованието. За да бъде по-ефективно и практически насочено представянето й, Правда проведе открит урок на тема „Сугестопедия“, включващ всички етапи, принципи, средства, закони и инструменти на метода. Участниците бяха поведени на пътешествие в света на неограничените човешки възможности, провокирани да усвоят голямо количество учебен материал, което в края на урока представиха творчески в атмосфера на любов и свобода.

Правда Китанова, учител на 4 клас в училище "Артис"

 

„Благодаря за възможността да направя нещо, което не бях правила досега и то да се получи толкова хубаво! Всеки път, когато подготвям сугестопедичен урок, изпитвам възхищение и смирение пред създаденото от проф. Лозанов. Давам си и сметка, че ние „новите“ сугестопедагози, сме изправени пред голямо предизвикателство –  да съхраним завещаното от Доктора в най-чистия му вид и в същото време да сме гъвкави и креативни, за да може сугестопедията да продължи своето развитие и да докосне повече умове, души и сърца.“, сподели Правда след представянето си в Академията.

 

Правда Китанова е начален учител в „Артис“ от 2014 година насам. В момента е класен ръководител на 4 клас, които са първият клас в училището, обучаван по тази система. От догодина тя ще поеме нашите първолаци.

Автор: Даниела Тодорова

Comments are closed.