Продължава обучението на новите сугестопедагози

wdw
ЧСОУ АРТИС обявява конкурс за Начални учители
20/05/2015
Maistorski_klas_Pitti_Artis_1
Албино Пити ще води майсторски клас и през следващата година
24/07/2015

Продължава обучението на новите сугестопедагози

training-suggestopedia_july2015

Трета поредна седмица новите преподаватели, които ще станат част от екипите на училище Артис и сугестопедичен център Алегро Виваче, вдъхновено се запознават със сугестопедията и навлизат все по-дълбоко в нейните принципи и начина, по който работят сугестопедагозите.
По време на обучението заедно работят и дискутират преподавателите, които ще учат най-малките в училище Артис – начални педагози и учители по английски език, както и преподаватели, които ще поемат курсове по чуждоезиково обучение с възрастни.
За обучението на новите сугестопедагози на този етап се грижат доц. Галя Матева, доц. Здравка Новакова и Златка Думева, които дълги години са работили с д-р Лозанов в Института по сугестология. Те споделят с бъдещите преподаватели своите знания за това какво е сугестопедията и какви са основните принципи, на които стъпва; какви са проведените тестове, които доказват успешността на метода, така че той да бъде признат в цял свят; какви са средствата, които използва един сегустопедагог и как трябва да бъдат използвани, за да имаме наистина ефективен процес на учене.
И в духа на самата сугестопедия, ученето как да бъдеш сегустопедагог преминава в приятелска атмосфера, която зарежда участниците с вдъхновение за бъдещата работа. „Сега истински разбирам защо се появява пламъка в очите на г-н Пламен Натов (собственикът на Артис и Алегро Виваче), когато говори за сугесгопедията!“, споделя засмяно един от участниците в обучението.

Comments are closed.