Преподаватели и ученици са вдъхновени от есенния пленер

Слънцето
Истинската учебна година за първокласниците започна с пиеса
23/09/2015
6_low
Започна и сугестопедичното обучение по английски език за 1-ви клас
06/10/2015

Преподаватели и ученици са вдъхновени от есенния пленер

5_low

По коридорите на училище „Артис“ е обичайно оживено, след като учениците от 2 до 12 клас се завърнаха от първия за учебната година пленер.

Тази есен, децата прекараха 5 дни в Мелник, където имаха възможност да се запознаят със забележителностите на града и околностите, както и разбира се активно да рисуват.

За времето на пленера, учениците рисуваха останки от античен град в Сандански, къщи, пясъчни дюни и пейзажи в Мелник и околността. Последните два дни посетиха Роженския манастир и Рупите, където освен да рисуват разгледаха и се запознаха с историята на двете места. Децата имаха свободата да се отдадат на собственото си вдъхновение и сами избираха обектите, които да пресъздадат на платното.

Част от вечерите, разбира се, бяха посветени на забавлението – освен танците, на които се радваха всички, професионален аниматор се грижеше за доброто настроение предимно на по-малките. Друга част от времето вечер посвещавахме на сериозна работа, когато преподаватели и ученици заедно обсъждаха създадените през деня  творби.

„Задачите, които си поставихме бяха покрити. Радваме се на постигнатото от учениците. Очакванията за по-голяма субективност и изобретателност в композиционни и цветови решения, надскачане на чисто перспективните задачи и творческо  отношение към обекта на изразяване бяха посрещнати. Освен това, много се забавлявахме – не само при рисуването, но и през свободното време.“ споделя преподавателя Георги Москов.

В допълнение, според психолога на училището, Инна Маноилова,  няколкото дни, прекарани заедно дават чудесна възможност, както децата да се опознаят по-добре помежду си , така и хората от екипа на училището да ги опознаят по-отблизо в неформална атмосфера.

За нас, разбира се, беше много важно и мнението на самите ученици за преживяното и наученото по време на тези 5 дни. За радост на целия екип, децата са истински вдъхновени и споделят, че са научили много. По-големите ученици са имали „нощно рисуване“ , от което са истински въодушевени. „За първи път рисувам без да виждам почти нищо, но въпреки това се получи доста добра перспектива“, сподели Стефи от 11 клас. Нейните съученици се радват, че са имали възможността почти всеки ден да пият кафе с Георги Москов, което е допълнителна възможност и да се учиш, и да се забавляваш.

 

Comments are closed.