Празнуваме постиженията си по математика

P1090921
Отбелязахме Деня на Земята
25/04/2016
Okopi
„Възход и падение над окопите“
12/07/2016

Празнуваме постиженията си по математика

P1100040

В Седмицата на математиката в „Артис“ сме подготвили за учениците в начален етап приятни математически изненади.

Гостуваха ни нашите приятели от Център по забавна математика, които по забавен и интересен начин, през игри показаха на децата колко вълнуваща и полезна може да бъде математиката. Във втори клас децата се разходиха из Триград, където имаха възможност да научат повече за комбинаториката като строяха блокчета от различни цветове и влизаха в ролята на моделиери, които съчетават различните части от облеклото.

В първи клас децата се запознаха с работата на големия художник Мориц Ешер като разгледаха негови мозайки. Гледайки примери от негови творби, научиха какво означават понятия като ротация, транслация и симетрия. Разбира се, най-вълнуващият момент  беше, когато имаха възможност сами да направят мозайка-динозавър по зададен модел.

Друго вълнуващо събитие, в което малките математици разгърнаха своите възможности е Празникът на математиката, който е част от сугестопедичното обучение по предмета. Преподавателите бяха подготвили за всяко дете специална задача. Работата на всеки ученик беше да се запознае добре с нея, след което да я презентира пред своите съученици, които да предложат решение на задачата. „Основната цел на този празник е децата да отпразнуват знанията си по математика. Да усетят колко са напреднали и колко добре се справят с онова, което сме учили през годината“, споделя Правда Китанова, ръководител Начален етап.

И тъй като беше истински празник имаше много песни, танци и веселие.

Comments are closed.