Открихме нова изложба с работи на нашите ученици

и публиката
В „Артис“ говорим за будителите
04/11/2015
SKMBT_C224e15111612060_0001
Месец на толерантността в „Артис“
16/11/2015

Открихме нова изложба с работи на нашите ученици

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вчера, в галерия „България“, отвори врати изложбата „Есенни настроения от Мелник“ на учениците от „Артис“. Творбите са създадени по време на есенния пленер, на който децата от 2 до 12 клас имаха възможността да се вдъхновяват от архитектурата и природата на Мелник и околностите му.

Преподавателят по изкуство и артист Георги Москов откри изложбата като поздрави учениците с добрите работи и с усилията, които са положили по време на пленера. „Най-важното за мен е, че освен чисто техническото усъвършенстване, децата използваха възможността да се откриват и да изразят себе си чрез рисуването“.

Откриването посетиха децата от „Артис“ заедно стехните родители и близки. „Радвам се, че се дава такава възможност на децата да споделят работата си с по-широка аудитория. Затова и избрахме това училище – харесва ни начина, по който учителите работят с децата, вниманието, което им обръщат.“, е мнението на Мариана Сиракова, родител на ученик от 11-ти клас.

„Чудесно е, че имахме възможност да направим изложбата точно в тази галерия, тъй като това ни дава възможност да споделим таланта на нашите ученици с една аудитория, която има отношение към изкуството, каквото и ние в „Артис“ се стремим да изграждаме“, сподели управителят на училището Пламен Натов.

За добрата атмосфера по време на изложбата се погрижиха Василена и Ева, които създадоха много приятно настроение със своята цигулка и виола.

За всички, които имат желание да видят работите на нашите ученици, изложбата ще бъде отворена до 23 ноември.

Comments are closed.