Отворен урок по рисуване с преподавателите Дея Вълчева и Георги Москов

Sedmica_na_zdraveto_ARTIS_6
Седмица на здравето в първи клас
12/03/2015
OtvorenUrok_ARTIS_1
Интерактивен отворен урок по роден край с г-жа Лили Тантилова
15/03/2015

Отворен урок по рисуване с преподавателите Дея Вълчева и Георги Москов

OtvorenUrok_risuvane_ARTIS_4

Споделяме с вас кадри от отворения урок на преподавателите Дея Вълчева и Георги Москов, в който учениците имаха задача да рисуват „Натюрморт“ с подкрепата и насоките на двамата художници. Гостите на техния час в Дни на отворените врати имаха възможността да наблюдават как творят децата в рамките на два учебни часа.

Художникът Дея Вълчева напътстваше по-малките ученици. Тя е е трето  поколение художник, завършила е живопис с  магистърска степен по Изящни изкуства от Националната художествена академия в София, България. Нейни творби са изложени в много галерии в цяла Европа, както в Англия, Германия, Франция, Гърция, България, Сърбия и Кипър.Дея избира да преподава Изобразително изкуство в училище „АРТИС“, за да предаде вдъхновението си на децата и същевременно да се вдъхнови от тяхната искряща, цветна и творческа енергия.

Стилът и техниката на рисуване на по-големите ни възпитаници бяха наблюдавани от художника Георги Москов, който преди броени месеци откри своята юбилейна изложба в Арт център „ФОРУМ“. Каним ви да се запознаете с него от прекрасната статия на журналиста Валерия Йонкова, която препубликувахме в блога си.

Comments are closed.