Общността на „Артис“ в подкрепа на благотворителна инициатива

DSCN1066
Говорим за националните паркове
16/12/2015
снимки
Предколедни танци
22/12/2015

Общността на „Артис“ в подкрепа на благотворителна инициатива

4_Украса

В атмосфера на радост и споделеност премина първия коледен базар, организиран от училище „Артис“.  Събитието „Таланти подкрепят таланти“ беше инициирано от ученици от 6-ти клас, а събраните средства от него ще бъдат дарени на талантливи деца, които имат интереси в сферата на изкуствата.

В седмиците преди базара децата и техните родители с много любов и ентусиазъм изработваха изделия за събитието. Щандовете бяха пълни с пъстри и красиви играчки и стикери за украса, поздравителни картички за празниците, оригинални бижута и приготвени с голямо старание домашни курабийки и бонбони.

Красотата на изделията и приятната атмосфера заредиха  присъстващите с коледно настроение и празнична емоция. Но освен това, родители и ученици имаха шанс да споделят част то неделния следобед и да прекарат приятно времето си заедно извън училищната среда.

„Коледно, вдъхновяващо и стимулиращо“, с три думи определи преживяването си от базара Милена Дреновска, родител на Вики от 1-ви клас. Те участваха в базара с домашно приготвени бонбони и цялото им семейство, включително 3 годишния Георги, беше ангажирано по време на цялото събитие. „Толкова много хора се включиха и като участници, и като посетители и отвориха сърцата си за подобна подкрепяща инициатива“, допълни тя.

Андрея от 6-ти клас, която беше основния инициатор на базара сподели: „За мен изживяването беше много приятно. Успях да продам всичко, което бях изработила и много се радвам, че хората са склонни да дават пари за благотворителност.“

Comments are closed.