Нашият директор пред сп. "Мениджър"

a2
Слънчев и вдъхновяващ 15.09.
16/09/2016
img_6766
Есенен пленер – есенни вдъхновения
02/10/2016

Нашият директор пред сп. „Мениджър“

img_6509

През месец декември ще станат известни  резултатите от международния тест PISA за качеството на образованието в различните държави – Program for International Student Assessment (https://www.oecd.org/pisa/home/). Фокус на изследването са уменията и познанията сред 15-годишните ученици от над 80 страни.

По този повод списание „Мениджър“ покани нашия директор, г-жа Даниела Тодорова, да коментира  същността и очакванията към изследването у нас, различните гледни точки и значението, което то може да окаже върху развитието на образователната ни система. В статията г-жа Тодорова отделя специално внимание и връху развитието на „новите учители“.

„Повишаването на резултатите от PISA естествено зависи много от това какво се учи и какво се прави в клас. Много по-важно от броя часове по предметите е какво съдържание  се преподава, какви  методи се използват, доколко активни са учениците, прави ли се връзка с реалността и обръща ли се индивидуално внимание на учениците с непривилегирован статус“, споделя г-жа Тодорова. „Практиката показва, че когато образованието наистина е приоритет на националната политика, решения на проблемите може да се намерят. Стига да има воля и дисциплина промените да се отстояват и да се доведат докрай“, заключава нашият директор.   

Цялата статия може да  прочетете в септемврийския брой на сп. „Мениджър“ или в прикачения документ skm_c754e16101216080.    

Comments are closed.