Истинската учебна година за първокласниците започна с пиеса

18_питката и меда
С любов на училище
16/09/2015
5_low
Преподаватели и ученици са вдъхновени от есенния пленер
30/09/2015

Истинската учебна година за първокласниците започна с пиеса

Слънцето

Миналата седмица, точно преди началото на почивните дни, децата от първи клас в „Артис“ започнаха своето пътешествие в чудната страна на знанията.

Пиесата, с която по традиция се открива учебния процес за най-малките ученици, е създадена миналата година от класния ръководител на 2-ри клас с помощта на преподаватели от сугестопедичен център „Алегро Виваче“ и специалисти, които са работили в Института по сугестология. Тя представлява уводна пиеса, която цели въвеждането на първокласниците в предметите, които ще изучават до 4-ти клас и сюжетната линия, която се следва по време на обучението.

Децата посрещнаха с любопитство Питанка и Знайко, които много се зарадваха, че в класа всички са много знаещи и вечно питащи. Тези двама герои запознаха първокласниците с всички преподаватели, с които ще работят през учебната година – преподавателите по английски език, изобразително изкуство, спорт и музика.

В днешно време децата са доста по-информирани и будни, затова на участниците в пиесата се наложи да бъдат доста гъвкави и да демонстрират своите импровизационни умения. Децата бяха изключително доволни, че всички техни предизвикателства бяха достойно посрещнати и поздравиха с песен гостите – разбира се, „Първокласно“.

В края на пиесата беше представено слънцето, което учениците бяха нарисували с помощта на преподавателя си по рисуване. Слънце – като символ на знанието и щастието, което свързва децата и което ще ги води по пътя в чудния свят на знанието.

Comments are closed.