Интерактивен отворен урок по роден край с г-жа Лили Тантилова

OtvorenUrok_risuvane_ARTIS_4
Отворен урок по рисуване с преподавателите Дея Вълчева и Георги Москов
13/03/2015
премиера
Официална премиера на „Магьосникът от Оз“ и „Ваканция без Ваканция“
16/03/2015

Интерактивен отворен урок по роден край с г-жа Лили Тантилова

OtvorenUrok_ARTIS_1

Интерактивна класна стая в 3-ти и 4-ти клас, начело с г-жа Лили Тантилова. Представяме ви един различен поглед към „Епопея на забравените“ в Дните на отворените врати в училище „АРТИС“.

Провеждането на урока под тази модерна форма бе възможно благодарение на внедряването на системата „Енвижън“. Енвижън е софтуерна система, създадена да улесни учителите при тяхната работа и да стимулира интерес към науката у децата. За да бъде постигнато това системата е проектирана така, че да осигури активното участие на всеки ученик в учебния процес, чрез ефективно използване на ресурсите.

Системата се използва по време на учебните часове от учителя и учениците. За да се ангажира вниманието на всеки отделен ученик , системата дава възможност за едновременна работа на множество потребители. За своята работа тя изисква наличието на един единствен компютър, един проектор и мишка за всяко дете. Учителят използва компютъра и проектора, за да изобрази съдържанието на урока пред учениците. Осигуряването на визуален достъп на учениците до урока е изключително важно, тъй като от тях се очаква да взаимодействат със системата, посредством своите мишки.

Повече информация за системата, можете да откриете тук.

Comments are closed.