Завръщане в "АРТИС" - преподавателят по италиански език Крум Георгиев

Talanti_izlojba_ARTIS_26
„Таланти“ – изложба с избрани творби на учениците от училище „АРТИС“
18/03/2015
Obrazovatelen_coaching_ARTIS_5
Образователен коучинг в час
20/03/2015

Завръщане в „АРТИС“ – преподавателят по италиански език Крум Георгиев

31ef74468e0b409d3b5c6f24df03ba22_big

За преподавателя по италиански език в „АРТИС“ – Крум Георгиев присъединяването към училището става по необикновен път.

Крум е възпитаник на Националния учебен комплекс по култура с Лицей за изучаване на италиански език и култура в Горна Баня. Там пламва страстта му към чуждите езици и изкуствата. Завършва италианска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

По време на следването си печели стипендия за тримесечно обучение по бизнес кореспонденция към Университета за преподаване на италиански език за чужденци в Перуджа. По-късно започва да работи като асоцииран преводач към Италианския институт за външна търговия в София и Италианската търговска камара в България. Извън практиката му на частен учител, преподава няколко месеца италиански език на децата от горните курсове в Професионална гимназия по керамика, Гара Елин Пелин.

Паралелно успява да сбъдне друга своя детска мечта, развивайки професионалния си път като композитор на поп музика и музикален продуцент.Интересите му към психологията и маркетинга го тласкат към копирайтърска работа в сферата на рекламата.

Желанието му да научи повече за сугестологията го отвежда в Центъра по класическа сугестопедия „Алегро Виваче”. През февруари 2013 г. се обучава и сертифицира като преподавател-сугестопед по италиански език. Не крие, че веднага се влюбва в метода:

„Сугестопедията просто следва естествения начин, по който учим всичко в живота. Затова и прави ученето неусетно и приятно и те кара да идваш с удоволствие на всяко следващо занимание.“

Именно като част от работата си в „Алегро Виваче“, Крум Георгиев прекрачва прага на училище „АРТИС“ за пръв път. През 2013-та година, той ръководи единствен по рода си петседмичен сугестопедичен курс по италиански език в училището и изгражда силна връзка с учениците. Раздялата с тях се оказва трудна, но също така – съвсем не за дълго. Година по-късно „АРТИС“ се превръща в партньор на „Алегро Виваче“ и стартира поетапно въвеждане на сугестопедията в чуждоезиковото обучение.  Тогава преподавателят се завръща, за да преподава отново  и този път като трайна част от екипа на училището.

Comments are closed.