Емоции и радост в деня преди патронния празник на „Артис“

BNT screen shot
Малките учeници на „Артис“ в предаването „Милион и две усмивки“
18/11/2015
Все още не сме готови, но пък е красиво
Ученици, родители и учители работят заедно за „Изплети топлина“
27/11/2015

Емоции и радост в деня преди патронния празник на „Артис“

30_Чудесните впечатления на нашите гости

Много вълнуващ и зает  беше за училище „Артис“ 20 ноември.

В първата част на деня имахме радостта да бъдем посетени от делегати на ECNAIS (Европейски съвет на националните асоциации на независимите училища). На гости ни дойдоха хора от Холандия, Норвегия, Дания, Турция, Великобритания.

Тази година София беше домакин на семинар „Новите подходи към ученето като ключове към успеха“ и ние от „Артис“, като член на Българската асоциация на частните училища, имахме щастието да вземем участие в събитието. Пред делегатите, училището ни беше представено от Стефания Лазарова, ученик в 11-ти клас в „Артис“. Радваме се, че Стефи прие предизвикателството и направи презентацията пред около 50-те делегата от Европа, които определено останаха впечатлени от самата презентация (рисунки, направени от самата Стефи), както и от това колко свободно се изразяваше на английски тя.

По време на посещението си, делегатите имаха възможност да научат повече за това как работим, да се срещнат с ученици и учители, които да им споделят своите впечатления от училището. Разбира се, разказахме и доста повече за сугестопедичния метод, след което поканихме гостите да влязат в час по английски език на 1-ви клас, където да видят метода и резултатите от него в действие – първокласниците четяха цели изречения от сугестопедичните табла и нямаха търпение да покажат колко са научили по английски.

В края на своето посещение в „Артис“ гостите бяха поканени да се включат в общ пърформанс с учениците от 11-ти и 12-ти клас. Делегатите истински се забавляваха и се втурнаха да творят с голям ентусиазъм. Разбира се, общата творческа атмосфера се отрази на всички, така че в общото рисуване в един момент се включиха и по-малките ученици.

Много ни зарадваха позитивните коментари, които гостите оставиха преди да се завърнат към работата си в семинара. Едно от мненията, например, е: „Щастливи и въодушевени деца – прекрасно! Какво повече можем да искаме – браво!“

Следобед отпразнувахме патронния празник на училището – Деня на християнското семейство. Празникът започна с награждаване на есенните албумчета, които най- малките бяха подготвили.След това, учениците от подготвителен, 1-ви, 2-ри, 4-ти и 5-ти клас танцуваха и пяха, а Инна от 5-ти клас разказа на всички малко повече за този ден. Основателят на училището ни – Василка Николова, също уважи празника и дойде, за да разкаже на децата защо сме избрали точно 21 ноември за патронен празник. По покана на директора на училището – Вергиния Веселинова, отец Божидар Маринов изнесе кратка беседа пред децата като им разказа за Въведение богородично и за добродетелите на християнското семейство. Учениците имаха доста въпроси и се получи интересна дискусия.

„Нас ни развълнува най-много специалният гост и приказката, която ни разказа. И награждаването на албумчетата беше чудесно!“, споделиха ученици от 1-ви, 4-ти и 5-ти клас.

Comments are closed.