Artis-learn-smART-1366x662
СУГЕСТОПЕДИЯ, ИЗКУСТВА И КРЕАТИВНОСТ, ИЛИ КЪДЕ ДА УЧАТ ДЕЦАТА ПО-ДОБРЕ И БЕЗ СТРЕС!
16/05/2018

Даниела Иванова, директор на училище „АРТИС“

Daniela Ivanowa

Даниела Иванова е директор на ЧСУ по ИЧЕ “АРТИС” от юли 2018 г.

В новата си роля Даниела припознава възможност да допринесе за осъществяване визията на училището, развитие и обогатяване на училищната среда и изграждане на силна общност на взаимно доверие, подкрепя и творчество.

Даниела Иванова завършва с отличие българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистратура към Стопанския факултет на същия университет по „Икономика и управление на образованието, науката и иновациите“. Две поредни години (2010 и 2011) печели конкурса за стажанти в МОН и работи в Дирекции „Висше образование“ и „Държавна собственост и обществени поръчки“, където придобива ценен опит в държавната администрация. През 2014 е стажант в Регионалния инспекторат по образованието – Пловдив.

През 2012-2014 е учител по програма “Заедно в час“ и преподава български и английски език в ПГТХТ „Никола Димов“ – Пирдоп, като заедно с това поема проектната дейност на училището.

През 2015 получава магистърска степен по английски език и методика към ПУ „Паисий Хилендарски“ – Пловдив и продължава да работи като преподавател в СОУ „Св. Софроний Врачански“ – Пловдив. Опитът по програма „Заедно в час“ я мотивира да се включи като обучител в проекта „Ефективно училищно лидерство за успеха на всяко дете“.

През 2017 г, под нейно ръководство, 202. ОУ „Христо Ботев“, Долни Пасарел е едно от избраните училища да бъдат със статут на иновативни (през 2017). Тя е един от най-младите училищни директори в България, който изключително много инвестира в развитието на училищната среда, училищния колектив и изграждането на училището като общност. Училището участва в още редица проекти, сред които програма „Едно училище за всички“. Учителите имат свои лични коучове и индивидуални планове за професионално развитие.

Годишната класация “30 под 30” на Forbes България за 2016 г. Даниела Иванова е отличена в категория “Образование” от експертно жури на престижното бизнес издание.

https://zaednovchas.bg/30pod30/

Разностранният й практически опит в системата на образованието я отвежда в аудиториите на Пекинския университет за международни изследвания – (Beijing International Studies University), където става част от основателите на българистиката. Интересът й към нови образователни методики и подходи обръща погледа й към ЧСУ “АРТИС” – иновативното училището по сугестопедия, защото вярва, че основната задача на образованието е да предостави пространство и среда за развитие на потенциала на всяко дете.

Допълнителна информация:

http://darikradio.bg/daniela-ivanova-v-predavaneto-plus-edin.html

http://www.bitelevision.com/daniela-ivanova-za-profesiyata-uchitel-kato-misiya-i-prizvanie/

http://bnr.bg/post/100774667/dolni-pasarel

http://darikradio.bg/mitove-za-obrazovanieto-s-podkrepata-na-amerika-za-balgaria~183546.html

Comments are closed.