Въвеждаме емпатичния подход в училище

tvorbi_v_MON_artis_1
Картини на учениците на „АРТИС“ украсиха Министерство на образованието и науката
03/02/2015
Semeinoto_syrce_ARTIS_22
Интервю с психолога Елица Великова
15/02/2015

Въвеждаме емпатичния подход в училище

жхй

Съвместно с „Communication Academy“ започваме въвеждането на емпатичния подход в работата на училището.Започваме с дейности в три основни аспекта – за преподавателите, за децата и за вас родителите.Стремежът ни е образованието тук да допринася не само за интелектуалното и творческото, но и за емоционалното развитие на децата.

За преподавателите

Обучение по Емпатия и ненасилствена комуникация за преподаватели „Дисциплината в училище: разликите между силата, която защитава и силата, която наказва“.

За учениците

1-4 клас: Азбука на общуването – час по емпатия. Цели подобряване на отношението на децата към себе си, другите, училището и света. Това поставя основата за подобряване на академичния успех, въз основа на по-позитивно социално поведение, намаляване на възникналите проблеми и намаляване на емоционалния стрес.

5-7 клас: Образователен коучинг – прилагане на коучинг подхода в подкрепа на изграждане на увереност, компетентност и по-пълно развитие на потенциала на децата. Насърчава предприемането на много промени, особено в областта на вярванията и поведението. Той не е консултиране, но позволява да се обсъждат проблеми и да осъществяват промени по творчески и уверен начин.

За родителите

Ненасилствена комуникация за родители е поредица от 4 срещи-лекции, които представят основните идеи на ненасилствената комуникация (ННК) за изграждането на пълноценни отношения между деца и родители. Темите, които включват са:

– Качеството на връзката родител – дете и как да отглеждаме на емоционално-грамотни деца;
– Споделената сила или как да изграждаме семейна култура на сътрудничество;
– „У дома – място без виновни.” Или как да превърнем дома си в сигурно място за децата ни;
– Целите на родителството или как да възпитаваме без етикети, сравнения, награди и наказания.

4 семинарни вечери (4, 11, 18 и 25 февруари), по 1.5 ч.
Цена: 90 лева индивидуално участие, 160 лева за двама родители от семейство.

Записване на: info@communication-academy.eu

2 Comments

  1. […] по въждането на емпатичния подход в училище започва в диалог с учениците. Убедихме се в […]

  2. […] етикета „трудно“. Работата ни по въвеждането на емпатичния подход в училище потвърждава намерението ни да бъдем […]