„Артис“ е домакин на среща по европейски проект

12916146_1007703172633414_7121014271889802412_o
Ученици от „Артис“ в дискусия „ЗА или ПРОТИВ свободното придвижване на хора“
07/04/2016
select
Ученици от „Артис“ на Световното първенство по танци
19/04/2016

„Артис“ е домакин на среща по европейски проект

Всички участници в проекта

В седмицата 11-15 април имаме удоволствието да бъдем домакини на третата среща по проект от програма „Еразъм +“: „Европейските национални паркове и използването им в образователната и социалната сфера“.

На 12 април екипите от партньорските училища от Гърция, Италия, Испания и Полша гостуваха в „Артис“. И учители, и ученици от училището се бяха включили с голям ентусиазъм в подготвянето на интересна програма за посетителите.

За учителите от партньорските училища денят започна с кратка презентация за „Артис“, изнесена от Стефания Лазарова от 11 клас. След това ръководителят на начален курс Правда Китанова разказа повече за сугестопедията, тъй като имаше голям интерес към метода и неговото прилагане. За допълване на картината, в следобедните часове ни посети Ирина Димитрова от „Алегро Виваче“, която в рамките на 40 минути демонстрира пред учителите от партньорските училища изключително интересен и забавен сугестопедичен урок по френски език.

С пристигането си гостуващите ни ученици бяха поканени да се включат в творчески уъркшоп. В чест на защитеното Витошко лале, децата изработиха красиви цветя от хартия. След това гостуващите ученици имаха възможност да се присъединят към съучениците си от „Артис“ в часовете по английски и италиански език. Следобед учениците са забавляваха с образователното дигитално приложение на Енвижън, както и с работа с бои в художественото ателие на Георги Москов.

Всички участници в проекта се събраха отново в края на деня, за да пеят и танцуват заедно. Освен традиционни фолклорни български песни и танци, участниците имаха възможност да пеят испански, италиански и полски песни.

И, разбира се, чудесен завършек на деня беше вкусното похапване, което беше осигурено от родителите на българските деца участници в проекта –направени с любов традиционни български печива.

Срещите на участниците по проекта продължават като предстоят презентации на всички екипи по темата на проекта – националните паркове. Посещението ще завърши с разходка на Витоша, където заедно със специалист-еколог участниците в проекта ще отидат до Посетителския център над Драгалевци, както и до Бистришкото и Торфеното бранище.

 

Comments are closed.