Албино Пити ще води майсторски клас и през следващата година

training-suggestopedia_july2015
Продължава обучението на новите сугестопедагози
23/07/2015
logos
Училище „Артис“ работи по нови европейски проекти
09/09/2015

Албино Пити ще води майсторски клас и през следващата година

Maistorski_klas_Pitti_Artis_1

С края на учебната година завърши и майсторския клас при известния италиански художник Албино Пити.

През годината Пити разказа на учениците, които се включиха в класа му, за развитието на изкуството в Америка, Европа и Азия; за живота на известни художници и тяхното влияние върху развитието на различни течения. Във всеки от часовете с децата големият художник отделяше време, за да направи преглед на избрани картини или произведения, символни за изкуството и да им направи анализ. Едновременно с информацията за историята на изкуството, Пити непрекъснато стимулираше учениците не просто да се упражняват, но да търсят себе си, собствения си стил.

Последният час от майсторския клас беше посветен на това всеки от участниците да се отдаде на онова, което му харесва най-много и го интересува най-силно – всички рисуваха по избрани от тях теми и с предпочитани техники. Имаше и кратка лекция с разглеждане на снимки, организирана предварително съобразно въпросите и интересите на учениците.

Финалът на приключението с Албино Пити беше абстрактно платно, създадено от всички участници на тема: „Седемте смъртни гряха и добродетелите“, една картина, която съчетава тъмната и светлата страна, гнева и прошката.

Учениците и екипът на училище Артис очакват с нетърпение партньорството с големия художник да продължи и през следващата учебна година.

 

Maistorski_klas_Pitti_Artis_2

Comments are closed.