Активно работим по проект за Витоша и европейските национални паркове

12318269_10207463296356198_1376431934_o
„Артис“ с възможност за участие в следващ проект
07/12/2015
DSCN1066
Говорим за националните паркове
16/12/2015

Активно работим по проект за Витоша и европейските национални паркове

Нашата презентация

Състоя се първата среща от 2-годишния проект по  Програма Еразъм + „Европейските национални паркове и използването им в образователната и социалната сфера. Устойчивост и заетост“.

В края на ноември директорът на „Артис“ Вергиния Веселинова и психологът Инна Маноилова посетиха училището-координатор по проекта в Сото дел Реал, Мадрид, за да се запознаят с колегите си и да начертаят стъпките на работа. В срещата участваха координаторите на училища от Испания, България, Италия, Гърция, Полша.

Участниците в срещата представиха парковете, които ще изследват през следващите 2 години. Заради близостта му до София и достъпността му за децата, докато работят по проекта, от „Артис“ се спряхме на природен парк „Витоша“.

На срещата беше дискутирана основната цел на проекта – да се установи стабилно сътрудничество между училищата и националните паркове, така че учениците да могат да се възползват от всички възможности, предлагани от националните паркове като образователни и социални ресурси.

Партньорите обсъждаха осите, върху които ще се работи в дългосрочен план: екологично образование, устойчиво използване на околната среда от гледна точка на пазара на труда, културен подход към околната среда, ефективно използване на енергията от възобновяеми източници.

Един от въпросите, дискутирани на срещата, беше организирането на конкурс за лого на проекта. На следващата работна среща в Гърция всяко училище ще представи по 3 проекта и ще бъде избран най-добрият от тях.

„Работната среща премина отлично! Доволни сме от работата, която свършихме, посоките, които начертахме и нямаме търпение да продължим работата си с децата.“, каза г-жа Веселинова, след като се върна от срещата.

 

 

Comments are closed.